Hoe ik mijn oldtimer verzekerd heb: alles over de oldtimerverzekering

Velen van ons hebben een oldtimer in de garage staan. Het is je trots en je geeft er veel om. Maar heb je er weleens over nagedacht hoe je hem verzekert? Met name als je een oldtimer in je bezit hebt die je niet zoveel gebruikt, is een gewone autoverzekering misschien niet de meest ideale oplossing. In deze blog wordt er meer verteld over een verzekering voor je oldtimer.

Waarom een oldtimerverzekering?

Allereerst, wat is een oldtimer? Een oldtimer is een auto van minimaal 25 jaar oud. Dit brengt met zich mee dat de waarde flink gestegen kan zijn en daarom is een gewone autoverzekering wellicht niet wat je nodig hebt. Dit is waar de oldtimerverzekering om de hoek komt kijken. De oldtimerverzekering biedt over het algemeen een betere dekking tegen een schappelijke prijs. Het is geen allesomvattende verzekering, maar het biedt wel hetgeen wat een eigenaar van een oldtimer nodig heeft.

Wat kan ik verwachten van een oldtimerverzekering?

De oldtimerverzekering biedt vaak een aantal voordelen. Zo kan je de auto verzekeren tegen de taxatiewaarde en niet tegen de dagwaarde. Daarnaast zijn er vaak beperkingen ten aanzien van het aantal kilometers dat je met de oldtimer mag rijden. Dit varieert meestal tussen de 3.000 en 7.500 kilometer per jaar. Let wel op dat als je over deze grens heen gaat, dit tot mogelijke problemen kan leiden als je een claim indient. Dit is ook wel afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering die je afsluit.

Hoe vind ik de juiste oldtimerverzekering?

Er zijn veel aanbieders van oldtimerverzekeringen op de markt. Om een goede keuze te maken, start met het vinden van de juiste dekking. Dit is afhankelijk van het type oldtimer en het gebruik ervan. Het is aan te raden om eerst bij diverse aanbieders offertes aan te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken. Vaak zijn de dekkingen verschillend, dus let hierop bij het maken van je vergelijking. Houdt ook rekening met de kosten. Een hogere dekking brengt vaak ook hogere kosten met zich mee.

Overweeg de aanvullende verzekeringen

Afhankelijk van de waarde van je oldtimer is een aanvullende verzekering aan te raden. Hierbij kan je denken aan een rechtsbijstandverzekering of een no-claimgarantie. Een no-claimgarantie garandeert je dezelfde no-claimkorting als je na een schade bij dezelfde verzekeraar blijft. Ook is het mogelijk om met pechhulp een extra service af te nemen, welke ervoor zorgt dat je waar dan ook in Europa geholpen wordt wanneer je pech hebt.

 

Zoals je hebt gelezen, is het verzekeren van een oldtimer een must, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Een oldtimerverzekering kan uitkomst bieden. Het is dus goed om je goed te verdiepen in de verzekering die je afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de verzekering goed kent en gebruik ze om de offertes te vergelijken. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld Univé.